• Посилання скопійовано

Нюанси відновлення строків подання скарг на ППР від ДПС з 1 серпня

З 01.08.2023 відновлюється перебіг строків для подання скарг на ППР (які не пов’язані з порушенням податкового законодавства), які були отримані до 01.08.2023, та термінів розгляду відповідних скарг, які були отримані до 01.08.2023

Нюанси відновлення строків подання скарг на ППР від ДПС з 1 серпня

Податківці у ЗІР вказали, що Законом №3219 з 01.08.2023 для платників податків та контролюючих органів відновлено перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Згідно з п. 56.3 ПКУ скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій або електронній формі засобами електронного зв’язку (за потреби – з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати з урахуванням вимог п. 44.6 ПКУ) протягом 10 робочих днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.

Враховуючи викладене, з 01.08.2023 відновлюється перебіг строків (з урахуванням зупинення перебігу строків) для подання скарг на податкові повідомлення-рішення (які не пов’язані з порушенням податкового законодавства) або інші рішення контролюючих органів (крім скарг на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних), які були отримані платниками податків до 01.08.2023, та термінів розгляду контролюючими органами відповідних скарг, які були отримані до 01.08.2023.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»