• Посилання скопійовано

На скільки пропонують зберегти мораторій на перевірки ДПС: з'явилися тексти законопроєктів

Оприлюднено тексти п'ятьох альтернативних законопроєктів до урядового законопроєкту №10016 про повернення перевірок ДПС з 1 жовтня. Планується не лише зберегти, а й продовжити дію мораторію на податкові перевірки

На скільки пропонують зберегти мораторій на перевірки ДПС: з'явилися тексти законопроєктів

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2023 року Уряд пропонує відновити проведення планових та позапланових перевірок ДПС, проведення яких було заборонено до припинення воєнного стану. Це передбачено законопроєктом №10016, який ми докладно розглянули тут.

12 вересня у ВРУ зареєстровано одразу чотири альтернативних законопроєкти щодо долі перевірок ДПС. На сайті ВРУ вже з'явилися їхні тексти.

Так, основним завданням цих проєктів є не лише зберегти, а й продовжити дію мораторію на податкові перевірки. А саме:

  • законопроєктом №10016-1 - на час дії правового режиму воєнного стану на території України та протягом року з дня його припинення або скасування;

  • законопроєктом №10016-2 - на час дії правового режиму воєнного стану на території України та протягом року з дня його припинення або скасування документальні позапланові перевірки для платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік не перевищував 1200 мінімальних заробітний плат, встановленої законом на 1 січня відповідного року, а для платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік складав від 1200 до 10000 мінімальних заробітний плат, встановленої законом на 1 січня відповідного року на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України,

  • законопроєктом №10016-3 - поширити дію мораторію лише на податкові перевірки платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік не перевищував 40 мільйонів гривень;

  • законопроєктом №10016-4 - до 31 грудня року, в якому буде припинено або скасовано правовий режим воєнного стану на території України.

13 вересня було зареєстровано ще один законопроєкт №10016-5, яким пропонується продовжити дію мораторію на податкові перевірки до 31 грудня року наступного за роком, в якому буде припинено або скасовано правовий режим воєнного стану на території України.

Очікується, що один з цих законів набере чинності з 1 листопада 2023 року, але не раніше дня опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»