• Посилання скопійовано

Три неоформлені працівники обійшлися ФОПу у 301,5 тисяч гривень!

Івано-франківські податківці відзвітували про результати боротьби з тіньовою зайнятістю за 9 місяців 2023 р. Загалом вони виявили 42 неоформлених працівників та застосували більше 1,5 мільйона гривень штрафів. Решта роботодавців вже можуть оцінити свої ризики

Три неоформлені працівники обійшлися ФОПу у 301,5 тисяч гривень!

Працівниками ГУ ДПС в Івано-Франківській області при перевірці одного із закладів громадського харчування встановлено використання праці 3 неоформлених працівників. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

За результатами розгляду отриманих від податкової служби матеріалів перевірки, Південно-Західним міжрегіональним управління Державної служби з питань праці до суб’єкта господарювання, з урахуванням повторності вчинення порушення з питань праці, застосовано штрафну санкцію у розмірі 603 тисячі гривень. 

Суб’єкт господарювання скористався пом’якшенням санкцій, передбачених ст.265 Кодексу законів про працю України та сплатив 50 відсотків штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу. Відповідно порушення вимог законодавства про працю обійшлося суб’єкту господарювання у 301,5 тисяч гривень.

Загалом, з початку 2023 року працівники податкової служби Івано-Франківщини провели 40 фактичних перевірок суб’єктів господарювання та встановили використання праці 42 неоформлених працівників та застосували більше 1,5 мільйона гривень штрафних санкцій.

Матеріали даних перевірок надіслано для вжиття відповідних заходів до Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

В податковій службі наголошують, що дотримання суб’єктами господарювання трудового та податкового законодавства - це ключ до стабільності та процвітання. Адже, порушення законів може завдати серйозної фінансової шкоди не лише платнику, а й економіці в цілому, а також соціальному захисту працівників. 

Про відповідальність за порушення трудового законодавства у 2023 році читайте в нашому довіднику.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»