• Посилання скопійовано

БЕБ взялося за платників акцизу: виявлено СГ з несплатою у 10 млн грн

Детективи БЕБ викрили підприємство, що займається продажем нафтопродуктів, в ухиленні від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах. Керівнику підприємства повідомлено про підозру

БЕБ взялося за платників акцизу: виявлено СГ з несплатою у 10 млн грн

Співробітники Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області викрили підприємство, що займається продажем нафтопродуктів, в ухиленні від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах. Керівнику підприємства повідомлено про підозру.

Аналітики територіального управління встановили, що службові особи товариства приховували реальні обсяги реалізації пального та вносили недостовірні дані в систему електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕАРПСЕ).

Компанія продавала частину пального за готівку, не відображаючи це у фінансовій звітності. Такі дії призвели до ухилення від сплати акцизного податку на суму понад 10 млн грн.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ забезпечили відшкодування товариством завдані державі збитки у повному обсязі. Кошти вже сплачено до бюджету.

Наразі матеріали кримінального провадження направлено до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності особи у зв’язку із відшкодуванням завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Київської обласної прокуратури.

Довідково: СЕАРПСЕ – це система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, яка запрацювала з 1 липня 2019 року. Система дає змогу проаналізувати рух нафтопродуктів на всіх його етапах: від перетину кордону з Україною чи відвантаження з заводу – до реалізації на АЗС, з усіма проміжними епізодами перевантаження, перепродажу тощо.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»