• Посилання скопійовано

Гетманцев прозвітував про перевиконання бюджету за рахунок перевірок з РРО

За словами Гетманцева, за рахунок детінізації Україна має перевиконання Держбюджету. Зокрема, йдеться про детінізацію алкоголю, тютюну, палива, а також грального бізнесу

Гетманцев прозвітував про перевиконання бюджету за рахунок перевірок з РРО

За рахунок детінізації Україна має перевиконання Державного бюджету. Зокрема, йдеться про детінізацію в таких напрямах, як ринок алкоголю, тютюну, палива, а також грального бізнесу.

Про це в інтерв’ю Фокусу сказав народний депутат «Слуги Народу», голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ми нарешті можемо говорити про певні конкретні реальні успіхи в грошах в цьому напрямку. Ми в 2023 році, я вважаю, що це такий переломний рік в контексті детінізації, маємо декілька надважливих досягнень і успіхів», – зазначив він.

По-перше, це ринок алкоголю. За словами Данила Гетманцева, ми маємо плюс 83% за 11 місяців перевиконання плану, і це 4,6 млрд грн.

«Я вважаю, що це перемога, бо ми майже подвоїли акциз. Я вважаю, що це дуже класна робота податкової і правоохоронців. Дуже багато спиртозаводів закриті, 9 ліцензій відкликані з початку року, і це ще не завершена ця робота. І гравці ринку зрозуміли, що бавитися з так званою другою формою, коли вони працювали в чорну за готівку, це дуже-дуже небезпечно для їхніх видів діяльності», – зауважив політик.

Другий напрям — це гральний бізнес. Маємо плюс 10 млрд грн надходжень до державного бюджету. Якщо минулого року це було 700 млн за весь рік, цього року ми матимемо понад 10 млрд надходжень.

«Ми бачимо, що гральні компанії повиходили з тіні, і ми стежимо за цим, робимо контрольні закупівлі. Там така потужна методика контролю за ними і з боку КРАІЛ, і з боку податкової, і з боку Національного банку, і вона виявилася достатньо ефективною», – повідомив голова комітету.

Також представник «Слуги Народу» звернув увагу на ринок палива. Податкове навантаження з ПДВ зросло істотно — усемеро, якщо порівнювати лютий і жовтень, то усемеро зросло податкове навантаження з ПДВ на мережі автозаправок, на нафтотрейдерів. І ціла низка тих нафтотрейдерів, які хронічно сприймалися як недобросовісні, вийшла з тіні і стала сплачувати податків навіть більше ніж ті мережі, які вважаються сумлінними платниками, - зауважив він.

«Дуже багато роботи маємо на ринку тютюну, там теж є збільшення акцизу, але потенціал значно більший. Ми маємо деякі наші вітчизняні товаровиробники, з якими треба щільніше попрацювати передусім правоохоронцям», – підсумував Данило Гетманцев.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»