• Посилання скопійовано

15 березня опубліковано зміни до порядку обміну інформацією у сфері фінмоніторингу

Мінфін затвердив зміни до Порядку інформаційної взаємодії суб'єктів первинного фінмоніторингу та Держфінмоніторингу. Зокрема, оновлено правила формування найменувань файлів-повідомлень. Ці зміни офіційно опубліковано 15 березня, але запрацюють вони після війни

15 березня опубліковано зміни до порядку обміну інформацією у сфері фінмоніторингу

Мінфін наказом від 01.02.2024 №45 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 19.02.2024 за №252/41597) вніс зміни до:

  • Порядку створення особистого кабінету суб'єкта первинного фінансового моніторингу та доступу до е-кабінету системи фінансового моніторингу;
  • Порядку інформаційної взаємодії суб'єктів первинного фінансового моніторингу та Державної служби фінансового моніторингу України.

Зокрема, у Порядку інформаційної взаємодії з питань фінансового моніторингу скорочено перелік повідомлень, які використовуються для інформаційної взаємодії між Держфінмоніторингом та суб'єктами первинного фінансового моніторингу. З нього виключено повідомлення про розбіжності відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Крім того, збільшено максимальний об'єм одного файлу-повідомлення до 50 мегабайт (раніше було 10), а також оновлено правила формування найменувань файлів-повідомлень.

Цей наказ набере чинності у перший понеділок четвертого місяця після припинення чи скасування воєнного стану, але не раніше дня його опублікування. Наказ №45 опубліковано в "Офіційному віснику" від 15.03.2024.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»