• Посилання скопійовано

До кого із СГ найперше приходить ДПС на перевірки щодо правил роботи з РРО?

За словами Гетманцева, ДПС відбирає для перевірок СГ, що зареєстрували РРО/ПРРО, але декларують нульові виторги, а також якщо стосовно більшості операцій, проведених через РРО/ПРРО, було здійснено оплату у безготівковій формі (понад 90%)

До кого із СГ найперше приходить ДПС на перевірки щодо правил роботи з РРО?

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі розповів, до кого із платників податків - торгівців найперше прийде ДПС з перевіркою щодо дотримання Закону про застосування РРО

 Він навів критерії визначення потенційно ризикових платників:

  1. Незначні виторги субʼєкта господарювання. Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тис. грн для забезпечення мінімальних витрат на утримання одного об’єкта роздрібної торгівлі; не менше 40,0 тис. грн за місяць у великих містах (з огляду на те, що розмір оренди, розмір заробітної плати тощо є більшим ніж удвічі). 
  2. СГ, що зареєстрували РРО/ПРРО і при цьому декларують нульові виторги, а також, наприклад, стосовно більшості операцій, проведених через РРО/ПРРО, було здійснено оплату у безготівковій формі (понад 90%). 
  3. Мають ризики в оформленні найманих працівників. Кількість зареєстрованих РРО має відповідати кількості офіційно оформлених найманих працівників або необхідній кількості працівників для забезпечення виконання технологічного процесу на окремому об’єкті.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»