• Посилання скопійовано

З 1 липня діятимуть нові строки перевірок ДПС з бюджетного відшкодування ПДВ

Платники ПДВ отримуватимуть бюджетне відшкодування в разі узгодження ДПС заявленої суми за результатами камеральної перевірки. Строк цієї перевірки становитиме 20 к. дн. після граничного строку подання декларації або уточнюючого розрахунку

З 1 липня діятимуть нові строки перевірок ДПС з бюджетного відшкодування ПДВ

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що 16 березня 2024 року набрали чинності окремі норми Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603), якими, зокрема, внесено зміни до  Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ.

Зокрема, Законом №3603 з 01 липня 2024 року скорочуються терміни проведення перевірок щодо визначення суми податку на додану вартість, яка підлягає бюджетному відшкодуванню.

Так, платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування відповідно до ст. 200 Податкового Кодексу України та подали заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, отримують таке бюджетне відшкодування в разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, що проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним строком подання податкової декларації або уточнюючого розрахунку (у разі подання), а якщо такі документи були подані пізніше - за днем їх фактичного подання, та відповідно до вимог, визначених статтею 76 цього Кодексу, а у випадках, визначених пунктом 200.11 цієї статті, - за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, відповідно до цього Кодексу. 

Контролюючий орган має право протягом 40 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання, провести документальну перевірку платника податку згідно з підпунктом 78.1.8 пункту 78.1 статті 78 цього Кодексу. До 01 липня 2024 року контролюючий орган має право протягом 60 календарних днів провести документальну перевірку платника податку, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання.

Джерело: ДПС у Рівненській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»