• Посилання скопійовано

ВРУ рекомендують прийняти законопроєкт про перевірки Держпраці щодо мобінгу під час ВС

ВРУ рекомендують прийняти за основу законопроєкт №11044 з метою розблокування можливості проведення позапланових перевірок за заявою працівника або профспілки з питань вчинення мобінгу під час дії воєнного стану

ВРУ рекомендують прийняти законопроєкт  про перевірки Держпраці щодо мобінгу під час ВС

1 травня 2024 року відбулося чергове засідання Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, під час якого були прийняті важливі рішення в соціальній сфері.

Комітет розглянув питання доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення змін до статті 16 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» щодо проведення перевірок в частині вчинення мобінгу за реєстр. № 11044 від 28.02.2024 р. 

Автор законодавчої ініціативи народний депутат України Юлія Гришина повідомила Комітет про зростання кількості звернень щодо вчинення мобінгу до Державної служби з питань праці та наголосила на потребі у проведенні позапланових заходів державного нагляду (контролю) за заявою працівника або профспілки з питань вчинення мобінгу під час дії правового режиму воєнного стану. Нагадаємо, що наразі Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» передбачає заборону на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері праці, крім визначених випадків. 

За результатами розгляду законопроєкту Комітет прийняв рішення рекомендувати парламенту включити проєкт Закону до порядку денного сесії та за наслідками розгляду у першому читанні прийняти його за основу.

***

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»