• Посилання скопійовано

ДПС активно проводить перевірки з метою боротьби з тіньовим ринком тютюну

Київськими податківцями протягом квітня 2024 року проведено майже 200 фактичних перевірок господарських об’єктів, де здійснювалася реалізація тютюнових виробів

ДПС активно проводить перевірки з метою боротьби з тіньовим ринком тютюну

Територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах (надалі – тютюнові вироби).

За результатами такого аналізу працівниками підрозділу податкового аудиту Головного управління ДПС у м. Києві протягом квітня 2024 року проведено майже 200 фактичних перевірок господарських об’єктів, де здійснювалася реалізація тютюнових виробів.

За результатами таких перевірок до окремих суб’єктів господарювання очікується застосування штрафних санкцій на суму понад 4,2 млн гривень.

Під час проведення зазначених перевірок Головним управлінням ДПС у м. Києві у переважній більшості виявлялися порушення при розрахунках, а саме: не застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) при продажу тютюнових виробів та порушення ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

ДПС наголошує, що повнота обсягів розрахункових операцій (виторгів), проведених через РРО, є важливим чинником повноти декларування обсягів реалізації товарів та отриманих доходів суб’єктами господарювання, а відтак подальшого збільшення надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюновими виробами до відповідних місцевих бюджетів.

Крім того, звертаємо увагу на недопустимість порушення діючого законодавства, здійснення розрахунків із споживачами за продані товари (надані послуги) без застосування РРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Державна податкова служба України пропонує інформувати про такі випадки порушення законодавства у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»