• Посилання скопійовано

Скасовано постанову про документальні перевірки для бюджетного відшкодування ПДВ

Кабмін скасував постанову КМУ від 27.12.2010 №1238. Нею було затверджено перелік підстав для позапланових виїзних перевірок платників ПДВ для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування такого податку

Скасовано постанову про документальні перевірки для бюджетного відшкодування ПДВ

6 серпня 2024 року Кабмін визнав такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 27.12.2010 №1238 «Про затвердження переліку достатніх підстав, які надають податковим органам право на проведення документальної позапланової виїзної перевірки платника податку на додану вартість для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування такого податку».

Як розповів Т. Мельничук, її норми є застарілими та не відповідають чинним положенням Податкового кодексу. Саме тому її й скасували. З текстом Постанови КМУ №887 від 06.08.2024 можна ознайомитися тут. Вона набрала чинності з 08.08.2024.

Нагадаємо, що перелік включав сім підстав для позапланових виїзних перевірок платників ПДВ. Серед них, зокрема:

  • порушення судом справи про банкрутство стосування платника і його постачальників;
  • наявність в Єдиному держреєстрі юрособ і фізосіб-підприємців записів про платника податків і його постачальника, записів про відсутність підтвердження відомостей, внесених у Реєстр; відсутність за місцезнаходженням; ухвалення рішення про виділення або припинення; визнання повністю або частково недійсними засновницьких документів; припинення держреєстрації, якщо рішення або підстави для припинення відсутні;
  • наявність розбіжностей між податковим кредитом платника податків і податковими зобов'язаннями його контрагентів, якщо вони не усунені за результатами камеральной перевірки, тощо.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»