• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендував підтримати зміни до розкриття банківської таємниці

Комітет ВРУ рекомендував прийняти у ІІ читанні законопроєкт №9235. Ним буде забезпечено законодавче врегулювання розкриття банками банківської таємниці на запит нотаріусів для встановлення опіки над майном безвісно відсутньої особи

Комітет ВРУ рекомендував підтримати зміни до розкриття банківської таємниці

22 жовтня Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт №9235 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань розкриття банківської таємниці.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram. 

Законопроєкт передбачає, що банки розкриватимуть інформацію, що становить банківську таємницю:

на запити Мін’юсту з метою вжиття заходів  для розшуку майна осіб, до яких застосовано санкції, для забезпечення виконання рішення суду про заборону політичної партії, під час розгляду справ щодо захисту інтересів України як держави;

на запити нотаріусів для вжиття ними заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісти за особливих обставин.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»