• Посилання скопійовано

15 грудня наберуть чинності нові процесуальні кодекси

У «Голосі України» від 1 грудня 2017 року опубліковано постанову Пленуму Верховного Суду №2 про визначення дня початку роботи

15 грудня наберуть чинності нові процесуальні кодекси

Нагадаємо, Пленум був зібраний 30 листопада і визначив днем ​​початку роботи Верховного Суду 15 грудня 2017 року. З дня початку роботи Верховного Суду наберуть чинності нові процесуальні кодекси і ліквідуються вищі спеціалізовані суди та Верховний Суд України, - пише "Юрліга".

Нерозглянуті касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до Верховного Суду України, ВССУ, ВГСУ, ВАСУ, будуть передані до відповідних касаційних судів в складі Верховного Суду.

Верховний Суд - найвищий суд в системі судоустрою України, єдиний для всіх судових юрисдикцій суд касаційної інстанції. У його складі будуть діяти: Велика палата, Касаційний адміністративний суд; Касаційний господарський суд; Касаційний кримінальний суд; Касаційний цивільний суд.

На сьогодні до Верховного Суду за результатами конкурсу призначено 113 суддів. До складу кожного касаційного суду входять судді відповідної спеціалізації. У кожному касаційному суді будуть створені судові палати з розгляду окремих категорій справ.

Головою ВС обрано Валентину Данішевську, яка керувала «Центром комерційного права», її заступником обрано Богдана Львова, який раніше обіймав посаду голови ВГСУ. Секретарем Пленуму ВС став Дмитро Луспеник, який вже був суддею ВСУ, а потім займав посаду секретаря Пленуму ВССУ.

***

Читайте також:

Президент дав старт реформуванню процесуального законодавства

Закон про судову реформу опублікувано в "Голосі України"

Верховна Рада ухвалила судову реформу

Зміни до процесуального законодавства вже у Раді: основні новели законопроекту

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»