• Посилання скопійовано

Нова судова практика щодо заблокованих ПН: огляд від ВС

ВС навів огляд судової практики, яка стосується реєстрації ПН та РК в ЄРПН

Нова судова практика щодо заблокованих ПН: огляд від ВС

Верховний Суд розмістив на порталі Судової влади України огляд судової практики, яка стосується реєстрації податкових накладних/розрахунків коригувань. Його можна подивитися за посиланням.

Він містить три блоки судових рішень, які стосуються:

1. Ризиковості платника, зокрема, оцінки правомірності рішення про відповідність або невідповідність платника ПДВ критеріям ризиковості. Зокрема,  віднесення особи до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, без прийняття рішення про відмову в реєстрації податкових накладнихрозрахунків коригувань не порушує права та інтереси, оскільки не породжує правові наслідки для суб’єктів відповідних правовідносин. Інформація, що надійшла за результатами податкового контролю, не може бути виключена з баз даних, якщо дії зі здійснення такого контролю не визнані протиправними в установленому порядку.

2. Блокування реєстрації, зокрема, вимоги щодо змісту, форми, обґрунтованості та вмотивованості рішення про зупинення реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування.

3. Штрафних санкцій, зокрема, застосування штрафних санкцій при порушенні граничного строку реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування. 

Джерело: Верховний Суд України

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»