• Посилання скопійовано

Черговий висновок суду на боці ДПС: донараховано податкового боргу СГ у розмірі 44,7 млн грн

Суд підтримав позицію ДПС щодо стягнення податкового боргу в сумі майже 44,7 млн грн

Черговий висновок суду на боці ДПС: донараховано податкового боргу СГ у розмірі 44,7 млн грн

Сумський окружний адміністративний суд підтримав позицію Головного управління ДПС у Сумській області у справі №480/706/22 про стягнення податкового боргу у розмірі 44,7 млн гривень.

Суд за результатами розгляду справи дійшов висновку, що узгоджена сума грошового зобов`язання з податку на доходи фізичних осіб, військового збору, податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку з юридичних осіб, екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, надходження від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об`єктах, екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення, самостійно задекларовані платником та визначені контролюючим органом, набули статусу податкового боргу. Розмір цього боргу підтверджується наявними в матеріалах справи доказами. Беручи до уваги направлення позивачем податкової вимоги та відсутність доказів добровільної сплати відповідачем визначеної суми боргу, суд вирішив, що позовні вимоги про стягнення з відповідача податкового боргу є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Отже, рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 28.09.2022 у справі №480/706/22 адміністративний позов Головного управління ДПС у Сумській області про стягнення податкового боргу у розмірі 44,7 млн грн задоволено.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»