• Посилання скопійовано

За неправильне застосування ІТ-пільги з ПДВ чекає штраф

Предметом спору стало нарахування податкових зобов’язань з ПДВ під час отримання від нерезидента послуг доступу до програмної продукції без фактичного постачання самої програмної продукції (її копії) та послуг із технічної підтримки

За неправильне застосування ІТ-пільги з ПДВ чекає штраф

У березні судом апеляційної інстанції відмовлено у повному обсязі у задоволенні скарги платника податків на податкові повідомлення-рішення Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, що складені за наслідками документальної виїзної перевірки, на загальну суму майже 15,5 мільйонів гривень. 

Під час судового розгляду спірним стало питання відображення в бухгалтерському та податковому обліку операцій з обліку довгострокової кредиторської заборгованості. За результатами перевірки зазначена заборгованість була продисконтована за ринковими ставками, оприлюдненими на офіційному сайті НБУ. Також предметом спору стало нарахування податкових зобов’язань з ПДВ під час отримання від нерезидента послуг доступу до програмної продукції без фактичного постачання самої програмної продукції (її копії) та послуг із технічної підтримки (встановлення, налаштування, тестування, виявлення та усунення недоліків) програмної продукції (комп’ютерних програм), які не входили до складу вартості програмної продукції. 

Наразі судами першої та апеляційної інстанції визнано обґрунтованими аргументи контролюючого органу, що були викладені в акті перевірки та стали підставою для прийняття податкових повідомлень-рішень.

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»