• Посилання скопійовано

Підписано Закон про земельний банк

Кабмін має право формувати статутний капітал Державного земельного банку за рахунок грошових внесків і внесків у вигляді земельних ділянок

Президент 9 жовтня підписав Закон №5248-VI про внесення змін до Закону «Про банки і банківську діяльність» щодо державного земельного банку (проект №11202). Крім того, за інформацією з сайта ВР, 3 жовтня В.Янукович підписав Закон щодо розмежування земель державної і комунальної власності, яким в Україні запроваджується Земельний банк (проект №10043).
Законом надається право Державному земельному банку здійснювати операції із земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин і свого статуту. Також документ надає Нацбанку право визначати особливості видачі Державному земельному банку банківської ліцензії, регулювання і нагляду за Державним земельним банком з урахуванням специфіки його діяльності.
Крім того, ще 2 липня 2012 р. Кабмін постановою №609 прийняв рішення створити публічне акціонерне товариство «Державний земельний банк» зі статутним капіталом 120 млн грн, 100% якого належить державі. Для формування статутного капіталу буде здійснено розміщення і випуск 120 млн простих іменних акцій номінальною вартістю 1 грн кожна.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»