• Посилання скопійовано

Санкції за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності

Які штрафні санкції передбачено за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності? Чи можливе застосування до підприємства штрафу у розмірі 1020 грн за несвоєчасне подання декларації з податку на прибуток за І квартал 2012 року, якщо у грудні 2011 року до підприємства застосовувався штраф за несвоєчасне подання декларації з ПДВ?

Статтею 120 ПКУ визначено, що неподання або несвоєчасне подання платником податків чи іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків), — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, незалежно від виду податку, за який до платника податку вже було застосовано штраф за несвоєчасне подання податкової декларації.

Оскільки у ст. 120 ПКУ не зазначено, що штраф у підвищеному розмірі застосовується при порушенні строків подання податкових декларацій з одного і того самого виду податку, до платника податків, оштрафованого у грудні 2011 року за несвоєчасне подання декларації з ПДВ, може бути застосовано штраф у розмірі 1020 грн за несвоєчасне подання декларації з податку на прибуток за І квартал 2012 року.

З відповідей заступника начальника ДПІ у Сокальському районі Львівської області Державної податкової служби Богдани Володимирівни Жукової під час «гарячої лінії» 16 травня 2012 року

 

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»