• Посилання скопійовано

За порушення порядку повідомлення влади про нещасний випадок на виробництві роботодавець сплатить штраф

Верховна Рада ухвалила зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону праці та охорону надр.

Зокрема, статтю 41 КУпАП доповнено новою частиною 3, яка встановлює відповідальність за порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці про нещасний випадок на виробництві.

Згідно з документом, таке порушення тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізосіб-підприємців, які використовують найману працю, та на фізосіб, які не мають статусу підприємців і використовують найману працю, від 20 до 50 н. м. д. г., тобто від 340 до 850 грн.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»