• Посилання скопійовано

За відсутність проектів землеустрою штрафуватимуть

Нині в Україні налічується 18527 землекористувачів, які мають в обробітку земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 100 гектарів. З них усього 200 отримали проекти землеустрою, які забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь. Про це УНН повідомили у прес-службі Держагентства земельних ресурсів.

862 землекористувачі уклали угоди на виконання цих робіт. Із них 240 — у Запорізькій області, 99 — у Криму, 96 — у Кіровоградській області.

Проте на території Закарпатської, Івано-Франківської, Миколаївської, Тернопільської областей такі договори взагалі не укладали.

Територіальні органи земельних ресурсів провели 2077 заходів з товаровиробниками, ініціювали висвітлення у ЗМІ та на сайтах інформації про необхідність розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь. Землевпорядники акцентували їхню увагу на тому, що з 2013 року на землевласників та землекористувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею понад 100 га без затверджених проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь, накладатимуться штрафи: на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб — від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На сьогодні в Україні 177 юридичних та фізичних осіб отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою. Вони мають відповідних кваліфікованих фахівців та спроможні розробляти проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»