• Посилання скопійовано

Податкова не каратиме бізнесменів за перенесення збитків

З 1 липня податкова не подаватиме до суду на підприємців, які переносять збитки на подальші періоди. Дотепер карали штрафами та пенею. Представники бізнесу кажуть: «Такі новації мають привабити потенційних інвесторів».

Оксана Продан, голова ВО підприємців малого та середнього бізнесу: «Ті справи, які є у судах, вони будуть однозначно вирішені на користь бізнесу, або взагалі там може бути у суді прийнята мирова угода. Адже норма права уже змінилася, і по діючій нормі вони матимуть право змінити ту чи іншу позицію».

Юристи уточнюють: переносити можна буде тільки чверть від усіх втрат. Та й то лише протягом 4-х наступних років. У Росії послаблення діє протягом 10-ти років провадження господарської діяльності.

Складнощі із перенесенням збитків у бізнесу почалися у ІІ кварталі 2011 року, коли набрав чинності відповідний розділ Податкового кодексу.

Олена Лоскун

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»