• Посилання скопійовано

НКЦПФР ініціює посилення адмінвідповідальності за профільні порушення

18 червня на сайті НКЦПФР було опубліковано проект закону про розширення сфери адміністративної відповідальності за недотримання учасниками фондового ринку вимог законодавства про цінні папери та про акціонерні товариства.

Побажання щодо змін до КпАП стосуються встановлення адміністративної відповідальності за обіг цінних паперів без реєстрації їх випуску; здійснення фізособою операцій з цінними паперами, без участі професійного учасника фондового ринку, якщо необхідність такої участі передбачено законодавством; порушення умов припинення здійснення професійної діяльності на фондовому ринку або припинення корпоративного інвестиційного фонду; здійснення операцій з цінними паперами і похідними (дериватами), розміщення (продаж) або обіг яких зупинено або реєстрацію випуску яких скасовано; тощо. Як покарання за подібні промахи учасників фондового ринку пропонують штрафувати на суми від 250 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також пропонується дозволити регулятору (як і іншим суб’єктам, що мають такі повноваження щодо інших правопорушень) складати протоколи про адмінпорушення навіть при нез’явленні винної особи, про що робиться відповідна позначка на зразок тієї, коли зазначається небажання порушника підписати протокол.

Крім того, пропонується внести зміни до Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», згідно з якими визначається можливість використання Комісією заходів попереджувального і профілактичного характеру до учасників фондового ринку і розширюються повноваження регулятора щодо проведення перевірок і досліджень на фондовому ринку.

З текстом документа можна ознайомитися на сайті регулятора.

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»