• Посилання скопійовано

ДПС розповіла про своє розуміння терміна «протягом року» під час накладання штрафів

На думку ДПС, відлік «перебігу року» починається з дня винесення органом державної податкової служби податкового повідомлення-рішення

ДПСУ у своєму листі від 10.05.2012 р. №13270/7/10-1117/1973 надала роз’яснення на тему тлумачення поняття «протягом року» при застосуванні положень пункту 120.1 ст. 120 Податкового кодексу України.

Цей пункт стосується відповідальності за неподання або несвоєчасне подання платником податків чи іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки, податкових декларацій (розрахунків).

Пунктом 120.1 передбачено, що за такі дії, здійснені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, накладається штраф у розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

ДПС дійшла висновку, що для визначення повторності правопорушення (поняття «протягом року») відлік 365 днів (для високосного року 366 днів) починається з дати винесення органом ДПС податкового повідомлення-рішення.

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»