• Посилання скопійовано

Підробку акцизних марок прирівняють до друкування фальшивих грошей

Парламент прийняв у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за підробку марок акцизного збору»

За прийняття цього законопроекту проголосувало 246 депутатських карток з 331 зареєстрованої в сесійному залі.
Цим законом депутати пропонують включити до переліку передбачених статтею 199 предметів злочину марки акцизного збору та голографічні захисні елементи. На сьогодні до цього переліку входять тільки гроші, державні цінні папери та білети державної лотереї.
Передбачено, що виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання під час продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, отриманих або підроблених марок акцизного збору, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у вигляді банкнотів або металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї караються позбавленням волі строком від трьох до семи років. Ці самі дії, вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі, передбачають позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Ура-Інформ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»