• Посилання скопійовано

За продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім особам штраф — у розмірі 6 800 грн

Як податкові органи ведуть боротьбу з порушниками законодавства з питання заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, та яка відповідальність за порушення зазначених норм?

Особливо небезпечними є наслідки вживання горілчаної та тютюнової продукції молоддю. Важливим аспектом розвитку суспільства є здорова нація та добробут його громадян. Законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. За ініціативи та підтримки Київського міського голови Попова О.П. постійно проводиться значний обсяг робіт з пропаганди та поширення серед молоді здорового способу життя, а саме: відстежується та проводиться подальша робота щодо заборони продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та поряд із ними. Як відомо, кожний підприємець, перш ніж отримати ліцензію на право торгівлі алкоголем та тютюном ознайомлюється з правилами і вимогами торгівлі зазначеними товарами, а також з відповідальністю за ухилення від них. З чого вбачається, що закон порушується свідомо.
Починаючи з липня цього року працівники податкових органів приєдналися до цілодобових заходів «Діти вулиці» та спільно з кримінальною міліцією у справах дітей ГУ МВС України у м. Києві систематично здійснюють відповідні профілактичні заходи.
Згідно зі ст. 15-3 Закону України від 19.12.95 р. №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, та передбачає накладення штрафу за порушення вимог статті у розмірі 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Проте за поточний рік Регіональне управління встановило 95 порушень зазначеної статті, у т. ч. 29 випадків торгівлі алкогольними напоями, 66 випадків тютюновими виробами неповнолітнім. За результатами проведених заходів анульовано 91 ліцензію.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»