• Посилання скопійовано

ДПСУ нагадала про відповідальність за продаж алкоголю та тютюну підліткам

ДПСУ нагадала, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій і штрафними санкціями в розмірі 6800 грн.

ДПСУ нагадала про відповідальність за продаж алкоголю та тютюну підліткам

Также налоговое ведомство привело статистику применения наказаний, связанных с нарушением упомянутого требования. Так, за продажу алкоголя и сигарет подросткам в течение января-ноября 2012 г.:

- применено штрафов на сумму 8,5 млн. грн.;

- аннулировано почти 1,1 тыс. лицензий на розничную продажу подакцизной продукции (за аналогичный период 2011 года - 570).

Налоговики собираются продолжать жестко наказывать предпринимателей за равнодушие к здоровью подростков и несоблюдение соответствующих законодательных ограничений. Тем более, что при получении лицензии на право розничной торговли алкоголем и табаком собственники торговых заведений собственноручно подписываются под документом, в котором указывают, что ознакомлены с правилами торговли этими товарами.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»