• Посилання скопійовано

Звернення громадян можуть посилити штрафами до 850 грн

За недбале ставлення до звернень громадян держслужбовців пропонують штрафувати. За такі проступки чиновникам доведеться викласти до 850 грн

Звернення громадян можуть посилити штрафами до 850 грн

Автором ідеї є народний депутат Валентин Королюк (ВО «Батьківщина»), який підготував законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення охорони права громадян на звернення» (№3834).

Парламентар уважає за доцільне додати до Кодексу про адміністративні правопорушення нову ст. 212, в якій буде встановлено відповідальність за неправомірну відмову в прийнятті та розгляді звернення, необ’єктивну перевірку останнього або необгрунтовану відмову в його задоволенні, а також за порушення строків розгляду звернення.

Штраф за такі дії становитиме від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425—850 грн.). А в разі повторного вчинення такого правопорушення протягом року — від 50 до 80 н.м.д.г. (850—1360 грн.)

На думку законодавця, зміни мають забезпечити реалізацію ст.40 Конституції, відповідно до якої всі мають право направляти звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»