• Посилання скопійовано

Код типу нерухомості в декларації виправлений самостійно: чи буде штраф?

Чи нараховуються штрафні санкції на суму заниження податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно у разі самостійного виправлення платником помилкових кодів типів нежитлової та житлової нерухомості, якщо сума нарахованого податку не змінювалась? Консультує ДФСУ

Код типу нерухомості в декларації виправлений самостійно: чи буде штраф?

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 106.07) зазначила, що з метою коригування податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платнику необхідно подати дві уточнюючі декларації -  окремо для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

У разі самостійного виправлення платником помилкових кодів типів нежитлової та житлової нерухомості штрафні санкції на суму заниження податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховуються незалежно від того змінювалась сума нарахованого податку чи ні.

Усі новини на тему>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»