• Посилання скопійовано

За зарплату кожного працівника менше мінімальної сплатіть штраф у 37 230 грн

Податківці нагадали, скільки доведеться заплатити штрафу за нарахування зарплати нижче мінімальної

За зарплату кожного працівника менше мінімальної сплатіть штраф у 37 230 грн

ДФС у Миколаївській області інформує платників податків, що держава гарантує виплату заробітної плати найманим працівникам на рівні не менше законодавчо встановленого мінімуму.

Згідно з Бюджетним кодексом України, розмір мінімальної заробітної плати  визначається Законом про Державний бюджет на відповідний рік.

Станом на 1 січня 2018 року мінімальна зарплата становить:

  • у місячному розмірі – 3723 грн;
  • у погодинному розмірі − 22,41 гривень.

Тому з 1 січня 2018 року жодному працівнику не може нараховуватись заробітна плата менше 3723 грн за повний місяць.

Слід зазначити, що дана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам – роботодавцям. Роботодавець зобов’язаний щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого законодавством розміру, який може складатися з окладу, премій, надбавок та інших постійних доплат.

Звертаємо увагу, що за недотримання вищезазначених вимог законодавства про працю роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність. Зокрема, фінансова відповідальність за кожного працівника при недотриманні мінімальних державних гарантій в оплаті праці складає 10 мінімальних зарплат або 37 230 гривень.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Миколаївській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»