• Посилання скопійовано

З 27 листопада діє посилена відповідальність за фальсифікацію ліків

27 листопада набрав чинності Закон про посилення покарання за фальсифікацію ліків

З 27 листопада діє посилена відповідальність за фальсифікацію ліків

ЮРЛІГА розповідає, що 28 листопада набрав чинності Закон №284-IX щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Його опубліковано в газеті «Голос України» 27 листопада.

Згідно зі змінами, внесеними до статті 321-1 ККУ, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів, каратимуться позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Дії, які спричинили смерть або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, каратимуться позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»