• Посилання скопійовано

ВРУ скасувала адмінстягнення у вигляді штрафних балів

З Кодексу про адміністративні правопорушення виключили відповідну норму щодо штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі

ВРУ скасувала адмінстягнення у вигляді штрафних балів

Верховна Рада України розповідає, що прийнято Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів» (законопроект №2809).

Закон прийнято з метою усунення негативного впливу окремих норм законодавства в частині вжиття заходів із дотримання правил дорожнього руху його учасниками, а також забезпечення притягнення до дієвої відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення.

Закон виключає з КУпАП норми щодо дії адміністративного стягнення у виді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі. Зокрема, це стосується п. 2-1 ч. 1 ст. 24, ч. 2 ст. 27, ст. 27-1, а також абз. 2 ч. 1 та 2 ст. 122 КУпАП.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»