• Посилання скопійовано

Порушили правила обігу пального на акцизних складах під час карантину: чи буде відповідальність?

Не передбачено обмеження щодо штрафів за порушення правил обігу пального на акцизних складах під час дії карантину

Порушили правила обігу пального на акцизних складах під час карантину: чи буде відповідальність?

ДПС у Запорізькій області зазначає, що розпорядники акцизних складів зобов’язані обладнати акцизні склади витратомірами-лічильниками та/або рівнемірами-лічильниками та зареєструвати їх в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі (п. 12 підрозд. 5 розд. ХХ ПКУ).

Забороняється здійснення реалізації пального без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників, рівнемірів-лічильників та резервуарів, без реєстрації акцизного складу (п. 230.1.2 ст. 230 ПКУ).

Необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі рівнеміра-лічильника на введеному в експлуатацію резервуарі, розташованому на акцизному складі, та/або витратоміра-лічильника на місці відпуску пального наливом з акцизного складу, тягнуть за собою накладення штрафу:

  • в розмірі 20 тис. грн за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу;
  • повторне протягом року вчинення на тому самому акцизному складі будь-якого з зазначених порушень, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 тис. грн за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу (п. 128-1.1 ст. 128-1 ПКУ).
  • за відсутність з вини платника податку реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового платником податку - розпорядником акцизного складу передбачено штраф в розмірі 1 млн. грн.
  • ті самі дії, вчинені платником, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 2 млн. грн (п. 128-1.2 ст. 128-1 ПКУ).
  • незабезпечення з вини розпорядника акцизного складу своєчасного подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1 тис. грн за кожний неподаний електронний документ (п. 128-1.3 ст. 128-1 ПКУ).

Зверніть увагу, що не передбачено обмеження щодо застосування штрафних санкцій за порушення законодавства, визначених статтею 128-1 ПКУ, під час дії карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню COVID-19 (ст. 52-1 підрозд. 10 розд. XX Перехідних положень ПКУ).

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»