• Посилання скопійовано

Як нерезидентів-надавачів е-послуг фізособам будуть штрафувати?

ДПС пояснила, в яких випадках порушення нерезидента буде призводити до штрафів. Зокрема, він нестиме відповідальність за неправильне визначення отримувача електронних послуг лише, якщо ДПС доведе його вину

Як нерезидентів-надавачів е-послуг фізособам будуть штрафувати?

Чи буде особа – нерезидент, зареєстрована як платник ПДВ, нести відповідальність за неправильне визначення отримувача електронних послуг? Відповіло ДПС у Рівненській області.

З 1 січня 2022 року набрали чинності норми ст. 208 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Цією статтею ПКУ було доповнено згідно із Законом України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон № 1525).

Зверніть увагу, що особа – нерезидент, яка постачає електронні послуги фізичним особам і зареєстрована як платник ПДВ, нестиме відповідальність за неправильне визначення отримувача електронних послуг лише у тому випадку, якщо податковий орган доведе його вину.

Особа може бути притягнута до фінансової відповідальності за вчинення податкового правопорушення за умови наявності в її діянні (дії або бездіяльності) вини, крім випадків, передбачених ПКУ. Особа – нерезидент вважатиметься винною у вчиненні правопорушення, якщо буде встановлено, що вона мала можливість для дотримання правил та норм, за порушення яких ПКУ передбачена відповідальність, проте не вжила достатніх заходів щодо їх дотримання. Вжиті платником податків заходи щодо дотримання правил та норм податкового законодавства вважаються достатніми, якщо контролюючий орган не доведе, що, вчиняючи певні дії або допускаючи бездіяльність, за які передбачена відповідальність, платник податків діяв нерозумно, недобросовісно та без належної обачності.

***

Джерело: ДПС у Рівненській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»