• Посилання скопійовано

За добровільну співпрацю з рф – штраф до 170 тис. грн або позбавлення волі до 5 років: законопроєкт від Уряду

Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7647 зі змінами до Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за колабораційну діяльність

За добровільну співпрацю з рф – штраф до 170 тис. грн або позбавлення волі до 5 років: законопроєкт від Уряду

8 серпня Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7647 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за колабораційну діяльність".

Ним пропонується викласти у новій редакції частину четверту статті 111-1 ККУ. За нею передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або добровільне провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, за винятком випадків, визначених законом, каратиметься:

  • штрафом до 10 тис. н.м.д.г. (170 000 грн)
  • або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Як зазначено у пояснювальній записці, це виведе з-під заборони частину господарської діяльності, яка має провадитись для забезпечення життєдіяльності територій навіть попри їх фактичну окупацію. Також не буде караною така діяльність, якщо вона не була добровільною, а здійснювалась під тиском окупаційних органів. 

У разі прийняття цей закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Читайте також: Уряд підготував законопроєкт про правила роботи на окупованих територіях

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»