• Посилання скопійовано

Що таке реєстр керівників платників податків – боржників?

Реєстр керівників платників податків – боржників – це реєстр відомостей про керівників юросіб, стосовно яких згідно з рішенням суду застосовано тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України

Що таке реєстр керівників платників податків – боржників?

ДПС у Львівській області надає роз’яснення: Законом України від 30.11.2021 р. №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» п. 14.1 ПКУ доповнено новим пп. 14.1.213-1.

Вищезазначеним підпунктом встановлено, що реєстр керівників платників податків – боржників – це реєстр відомостей про керівників юридичних осіб або постійних представництв нерезидентів, стосовно яких згідно з рішенням суду застосовано тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України у зв’язку з наявністю у таких юридичних осіб або постійних представництв нерезидентів непогашеного податкового боргу у сумі та у строки, визначені ПКУ.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, веде та оприлюднює такий Реєстр у відкритому доступі на своєму офіційному вебпорталі.

Порядок ведення Реєстру керівників платників податків – боржників затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

До зазначеного Реєстру вносяться такі дані:

  • назва платника податків та код згідно з ЄДРПОУ юридичної особи або постійного представництва нерезидента;
  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) керівника юридичної особи або постійного представництва нерезидента-боржника (згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, наданих відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»);
  • дата та номер судового рішення, що набрало законної сили, яким встановлено тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України;
  • сума податкового боргу станом на дату прийняття судового рішення;
  • сума податкового боргу станом на поточну дату;
  • дата початку дії тимчасового обмеження;
  • дата закінчення дії тимчасового обмеження;
  • підстави для закінчення дії тимчасового обмеження.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»