• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла за основу законопроєкт щодо нових адмінштрафів аудиторам

Верховна Рада України прийняла за основу урядовий законопроєкт №6246 про внесення змін до КпАП щодо штрафів за порушення аудиторської діяльності

ВРУ прийняла за основу законопроєкт щодо нових адмінштрафів аудиторам

16 листопада Верховна Рада України прийняла за основу урядовий проєкт Закону № 6246 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення". Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Законопроєкт спрямований на забезпечення виконання положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні» (6245-д від 14.09.2022), який було прийнято Верховною Радою України як закон 20.09.2022 та передбачає встановлення адміністративної відповідальності за:

  •  неутворення аудиторського комітету або непокладення на орган (підрозділ) відповідних функцій у випадках, визначених законом (штраф від 100 до 200 нмдг (1700 - 3400 грн));
  •  порушення вимог закону щодо процедури відбору суб’єкта аудиторської діяльності для проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства, що становить суспільний інтерес (штраф від 200 до 1000 нмдг (3400 - 17000 грн));
  •  несвоєчасне надання інформації без поважних причин, неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, відмова в наданні інформації (штраф від 100 до 200 нмдг (1700 - 3400 грн). 

Змінами до ст. 38 КУпАП пропонується встановити більш тривалі (протягом шести місяців з дня виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення) строки накладення адміністративних стягнень за вчинення правопорушень, передбачених ст. ст. 163-16 КУпАП «Порушення порядку оприлюднення фінансової звітності або консолідованої фінансової звітності» та ст. 163-26 КУпАП «Порушення законодавства, що регулює аудиторську діяльність».

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»