• Посилання скопійовано

За порушення комендантської години – адмінштрафи: рекомендовано прийняти в цілому закон

ВРУ рекомендували прийняти у ІІ читанні проєкт №10195 про внесення змін до КпАП та законів щодо встановлення адмінштрафів за порушення вимог або невиконання правового режиму воєнного стану. За ним для фізосіб штраф - до 17 тис. грн, а для СГ - до 102 тис. грн

За порушення комендантської години – адмінштрафи: рекомендовано прийняти в цілому закон

Ми вже писали, що 9 грудня ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №10195 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195), який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України.

Наразі Комітет ВРУ рекомендував прийняти законопроєкт №10195 в цілому та у ІІ читанні.

Мета законопроєкту — встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Зокрема, адміністративна відповідальність за:

  • порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 500 до 17 000 грн);
  • порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу - підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 до 102 000 грн).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»