• Посилання скопійовано

Як змінився порядок залучення товарних бірж до продажу майна у податковій заставі?

Скасовано необхідність визначення переліку уповноважених товарних бірж на продаж майна, що перебуває у податковій заставі, шляхом проведення конкурсного відбору, яка втратила актуальність

Як змінився порядок залучення товарних бірж до продажу майна у податковій заставі?

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що ДПС Україні в Інформаційному листі №2/2024, який присвячено деяким нововведенням, запровадженим Законом України від 23.02.2024 №3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», повідомила таке. 

У зв’язку з трансформаційними змінами, що відбулися відповідно до Закону України від 10.12.1991 №1956-ХІІ «Про товарні біржі» (у редакції Закону України від 19.06.2020 №738-ІХ), виникла необхідність у внесенні змін до порядку залучення товарних бірж до продажу майна, що перебуває у податковій заставі.

Так, у податковому законодавстві шляхом внесення змін до ст. 95 ПКУ змінено підхід до організації процесу продажу заставного майна на організованих товарних ринках, а саме:

скасовано необхідність визначення переліку уповноважених товарних бірж на продаж майна, що перебуває у податковій заставі, шляхом проведення конкурсного відбору, яка втратила актуальність;

пропозиція щодо кожного продажу заставного майна надсилається до усіх бірж, які мають ліцензію на право здійснення діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах (пп. 95.7.1 та 95.7.2 ПКУ).

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»