• Посилання скопійовано

Чи можна під час перевірки подавати уточнюючі до декларацій?

Подання уточнюючих розрахунків до декларацій за періоди, які перевіряються, можливе лише до початку перевірки

Чи можна під час перевірки подавати уточнюючі до декларацій?

Офіс великих платників податків ДФСУ нагадує, що платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, має відповідно до ст. 50 ПКУ:

  • або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку;
  • або відобразити суму недоплати у складі декларації, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов’язання, збільшену на суму штрафу у розмірі 5% від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов’язання.

Разом з тим, під час проведення документальних планових та позапланових перевірок платник податків немає права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору, який перевіряється контролюючим органом (п. 50.2 ПКУ).

Отже, слід наголосити, що платник податку має право подати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору до дати початку проведення перевірки, яка вказана в копії наказу про проведення документальної планової або позапланової перевірки.

При цьому, документальна перевірка вважається розпочатою після отримання або пред’явлення платнику податків документів, що дають контролюючому органу право на її проведення.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»