• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Графік щорічних відпусток: як скласти? 

Як складається графік щорічних відпусток? 

Відсутність реєстрації ПН: чи правомірно застосовувати штраф 50%? 

Підприємство несвоєчасно зареєстровано платником ПДВ. В результаті податкової перевірки податківцями донараховано податкове зобов’язання та штрафні санкції за відсутність реєстрації ПН у розмірі 50%. Чи правомірні дії перевіряючих? 

Оформлення службового транспорту на підприємстві 

Як оформити службовий транспорт на підприємстві? 

Неправильно запрограмований РРО: які наслідки? 

ФОП (платник ІІІ групи ЄП без ПДВ) продає столове вино та іншу продукцію. Через помилку у програмуванні РРО у чеках не відображається правильна сума акцизного податку, а також помилково відображається сума ПДВ. Які наслідки? Як скласти декларацію з акцизного податку? 

Чи може підприємець надавати приміщення в оренду як фізособа? 

Фізособа, яка є підприємцем ІІ групи ЄП, надає приміщення юрособі, у якій вона є директором, як фізособа. Чи порушуються умови перебування на спрощеній системі? 

Додаткова відпустка на дітей: кому надається?

Яким працівникам надається додаткова оплачувана відпустка на дітей?

Купівля-продаж авто: як оформлювати?

Як оформлюється купівля-продаж автомобіля?

Чи оподатковується перерахування ФОП готівки за товари та послуги на власну особисту картку?

ФОП та фізособа це одна й та ж людина. ФОП перераховує фізособі на картку готівку за товари, послуги, фіндопомогу, поповнення оборотних грошей тощо. Чи є такі операції оподатковуваним та якими податками?

Ремонт ходової частини автомобіля: як відобразити в обліку?

У 2017 році підприємство придбало авто та ввело його в експлуатацію. 10.06.2019 р. відремонтовано ходову частину авто (рахунок та акт виконаних робіт від постачальника виставлено на діагностику ходової частини; роботи і матеріали окремо кожною позицією в цілому в одному акті). Як такі витрати відобразити в обліку?

Відшкодована орендарем сума комунальних платежів: що з ЄП у юрособи-«єдинника»?

Підприємство-«єдинник» ІІІ групи із відкритим КВЕДом 68.20 надає в оренду ФОП приміщення згідно з договором оренди. Окремим договором на відшкодування комунальних витрат, ФОП компенсує витрати юрособі за сплаченими комунальними платежами. Чи порушує юрособа умови перебування 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»