• Посилання скопійовано

Хто з суб'єктів ЗЕД-діяльності може застосовувати електронні платіжні системи

НБУ надав можливість здійснювати розрахунки за ЗЕД-договорами електронними платіжними засобами. На кого поширюється це право, про це далі

Хто з суб'єктів ЗЕД-діяльності може застосовувати електронні платіжні системи

ДФС у Дніпропетровській області інформує, що 14.06.2019 набрала чинності постанова Правління НБУ від 13.06.2019 р. №77 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» (далі – Постанова НБУ №77).

Постановою НБУ №77 розділ IV Положення про здійснення операцій із валютними цінностями, затвердженого постановою Правління НБУ від 02.01.2019 р. №2 (зі змінами) (далі – Положення), доповнено новим пунктом 32-1 такого змісту:

«Суб’єкти господарювання-резиденти (юридичні особи та фізичні особи-підприємці) мають право здійснювати розрахунки за зовнішньоекономічним договором (контрактом, угодою, іншим документом, що застосовується в міжнародній практиці та може вважатися договором) з експорту/імпорту товарів за допомогою електронного платіжного засобу, якщо операція за одним таким договором в один операційний день не перевищує незначний розмір».

Довідково: незначний розмір валютної операції (незначний розмір) – розмір валютної операції (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на дату здійснення операції), який є меншим за розмір, установлений для фінансових операцій, які підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу згідно із законодавством у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (пп. 2 п. 2 розділу І Положення).

Постанову НБУ №77 розміщено на сторінці офіційного інтернет-представництва НБУ 13.06.2019 за посиланням: https://bank.gov.ua/document/download?docId=96815443

Від редакції: Наразі незначний розмір становить 150000 грн. Тому за одним договором можна проводити розрахунки за допомогою електронного платіжного засобу в межах 150000 грн на добу.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»