• Посилання скопійовано

Уряд спростив оформлення оренди водних об’єктів

Кабінет Міністрів України затвердив типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом

Уряд спростив оформлення оренди водних об’єктів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розповідає, що Кабінет Міністрів України затвердив типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом.

Рішення прийнято на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками».

 

Що це означає?

Це дає можливість одночасно оформити оренду штучної водойми – ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою  чи гідротехнічною спорудою.

Типовий договір спрощує процедуру оформлення. Прогнозується, що це збільшить кількість орендарів та надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів.

Відтепер:

  • укладатиметься один договір замість двох – на штучну водойму, земельну ділянку під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою;
  • типовий договір враховує інтереси інших водокористувачів, які здійснюють спецводокористування, та забороняє орендарям перешкоджати їхній діяльності;
  • орендар повинен здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта та дотримуватися встановлених режимів роботи.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»