• Посилання скопійовано

«Слуга народу» працює над законопроектом про економічний паспорт українця

Економічний паспорт – це особистий рахунок, спонсорований державою. Передбачається, що кожен маленький українець з народження зможе накопичувати на цьому рахунку частину коштів від реалізації державою природних благ

«Слуга народу» працює над законопроектом про економічний паспорт українця

Відповідає за написання законопроекту Руслан Стефанчук, саме він та глава держави були ініціаторами цього закону. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час прес-марафону у київському фудмаркеті Kyiv Food Market.

«Питання економічного паспорта українця – не в компетенції Міністерства економіки. Вони розгрібають свої Авгієві стайні. Цим займається саме партія «Слуга народу», відповідальний за цим Руслан Стефанчук. Ми з ним створювали цю ідею, ми розробляли законопроект з цього питання. Спочатку повинен бути законопроект», – заявив Зеленський.

Як відомо, питання так званого економічного паспорта українця стало одним із передвиборних обіцянок Володимира Зеленського. Цей «паспорт» – це особистий рахунок, спонсорований державою. Задум передбачає, щоб кожен маленький українець з самого народження міг накопичувати на цьому рахунку частину коштів від реалізації державою природних благ (надра, земля тощо). Після досягнення повноліття громадянин отримає ці накопичення як власний стартовий капітал. Гроші можна витратити на різні задуми, наприклад, оплатити навчання чи відкрити власний бізнес.

Також Зеленський додав, що у Верховній Раді працюють над новий Трудовим кодексом. Президент переконує, що усі норми, які викликають роздратування, будуть враховані.

Джерело: Ракурс

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»