• Посилання скопійовано

Мінцифри запускає платформу «Екосистема»

Платформу створено, щоб кожен мав актуальну достовірну інформацію про стан навколишнього середовища та природні ресурси

Мінцифри запускає платформу «Екосистема»

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що отримання одного дозвільного документа в екологічній сфері займає більше 4 300 годин очікування. А ще 6 тисяч грн витрат для підприємців. Однак завдяки цифровізації це зміниться. ЕкоСистема – це єдина онлайн-платформа у сфері захисту довкілля. Її сьогодні презентував заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України (CDTO) Руслан Стрілець на «Всеукраїнському Форумі Україна 30. Екологія».

Платформу створили, щоб кожен мав актуальну достовірну інформацію про стан навколишнього середовища та природні ресурси, а також взаємодіяв з нами в прозорий і зручний спосіб. На порталі доступні 6 послуг: висновок про транскордонне перевезення відходів, ліцензія на відходи, лісорубний квиток, сертифікат походження деревини, декларація про відходи, дозвіл на спецводокористування. 

А також уся екологічна інформація про стан навколишнього середовища України. Зручно, швидко, без корупції та паперів можна отримати доступ до 35 реєстрів екологічної інформації. Загалом планують запустити 29 послуг та інтегрувати їх з порталом Дія. Наприклад, на порталі доступна Екологічна мапа – це інтерактивна мапа, яка надає можливість громадянам надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ.

Окрім цього, будуть відкриті дані більше 60 реєстрів, що дасть можливість кожному українцю моніторити стан довкілля, зокрема якість води, повітря, пестициди, лісові пожежі тощо в реальному часі.

«ЕкоСистема – це середовище співіснування держави, громади та бізнесу на умовах комфорту, прозорості та чесності. При розробці платформи ми поставили собі дві амбітні цілі – створити зручні онлайн-послуги для підприємців і забезпечити доступ до екологічної інформації для суспільства. Ми хочемо, щоб всі реєстри були відкриті і кожен, кому екологічна інформація потрібна, просто роздрукував її з офіційного реєстру», – відзначив Руслан Стрілець.

Розробка ЕкоСистеми стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, проєкту USAID/UKAID «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Офісу ефективного регулювання BRDO.

У презентації також взяли участь Віктор Смаль – заступник голови Держлісагентства (CDTO), Максим Шкільов – керівник Департаменту координації проєктів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації, Костянтин Таранець – менеджер відділу послуг в галузі зміни клімату та сталого розвитку Компанії EY в Україні, Данило Молчанов – заступник керівника проєкту міжнародної технічної допомоги USAID/UKAID «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Олексій Дорогань – виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»