• Посилання скопійовано

Як нова влада планує боротися зі схемами за участю ФОП?

Гетманцев зазначив, що рішення проблеми буде представлено протягом місяця - до початку роботи нового парламенту

Як нова влада планує боротися зі схемами за участю ФОП?

В Україні боротимуться зі схемами, коли працівників змушують реєструватися як ФОП використання фізичних осіб-підприємців (ФОПів). Про це заявив депутат від партії "Слуга народу" Данило Гетманцев в ефірі "Українського радіо".

"Йдеться про так званих осіб-підприємців і про єдиний податок. Більш того, ми брали на себе зобов'язання не змінювати податковий режим - не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для ФОПів за єдиним податком. Але проблема цього режиму в тому, що ним, крім малих підприємців, користується середній і великий бізнес. Зайдіть до будь-якого ресторану Києва, і вам на алкогольні напої принесуть чек від ТОВ або якоїсь юрособи, а на їжу - від ФОПа. Про що це говорить? Про масове ухилення від сплати податків з використанням ФОПів. Зайдіть до ювелірного магазину, магазину електроніки. Всі на ФОПах", - сказав він.

За словами Гетманцева, і президент, і партія "Слуга народу" послідовно підтримують спрощений режим.

"Ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОПам працювати на цій системі, а з іншого — унеможливити ухилення від оподаткування. Ми розглядаємо, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання, чи потрібно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати ряд податкових суперечок. Щоб це було зрозуміло, для всіх доступно і не викликало сумнівів, що так робити не можна", - додав депутат.

Окрім цього Гетманцев зазначив, що рішення проблеми буде представлено протягом місяця - до початку роботи нового парламенту.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики пропонувало внести зміни до КЗпП, доповнивши його новою статтею – "Ознаки наявності трудових відносин".

Зміни передбачають жорсткі обмеження щодо використання ФОПів замість працевлаштування найманих робітників. Як відомо, таку схему задля зниження податкового навантаження використовують багато компаній, особливо в IT-сфері.

Запропонований Мінсоцполітики законопроект передбачає сім ознак трудових відносин. За наявності принаймні трьох з них Держслужба з питань праці визнаватиме відносини трудовими і накладатиме штраф на кожного працівника, оформленого як ФОПа. Штраф пропонується у розмірі 30 мінімальних зарплат — понад 125 тис грн. 

Джерело: ТСН

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»