• Посилання скопійовано

Чи можливо змінити кадастровий номер земельної ділянки?

Зміна кадастрового номера у існуючої земельної ділянки все ж можлива, але тільки у разі розширення чи звуження її меж

Чи можливо змінити кадастровий номер земельної ділянки?

Зміна кадастрового номера у існуючої земельної ділянки все ж можлива, але тільки у разі розширення чи звуження її меж. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник Директора Департаменту містобудування і архітектури КМДА Юрій Тацій. Зазначає Liga360.

Згідно зі статтею 1 Закону «Про Державний земельний кадастр», кожна земельна ділянка під час реєстрації отримує унікальний код - кадастровий номер. Це індивідуальний набір цифр і знаків, який зберігається за ділянкою протягом всього часу її існування.

Найчастіше номер змінюється у таких випадках:

  • коли землю розділяють на декілька частин. Тоді кожна новоутворена ділянка отримує власний кадастровий номер, адже її початкові межі змінено;
  • коли ділянки об'єднують в одну. Принцип зміни меж такий самий, а значить нова територія отримує один новий кадастровий номер.

В обох випадках власник (або власники) повинні отримувати містобудівні умови та обмеження на будівництво, навіть якщо воно вже розпочато. І цілком можливо, що наявні споруди суперечитимуть виданій документації. У такому разі отримувач МУО зобов'язаний змінити параметри своєї забудови.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»