• Посилання скопійовано

Підписання законопроєкту №5600 заблоковано: зареєстровано вже 23 проєкти постанов ВРУ

Протягом 30 листопада, 1 та 2 грудня на сайті ВРУ було зареєстровано 23 проєкти постанов ВРУ про скасування рішення ВРУ від 30.11.2021 р. про прийняття у ІІ читанні та в цілому законопроєкту №5600

Підписання законопроєкту №5600 заблоковано: зареєстровано вже 23 проєкти постанов ВРУ

Нагадаємо, що 30 листопада під час чергового засідання ВРУ було прийнято у ІІ читанні законопроєкт №5600 про внесення змін до ПКУ та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. За нього проголосували 255 народних депутатів. Детально, чого чекати платникам податків від цього проєкту ми писали тут

Цього ж дня народний депутат з партії "Європейська солідарність", Артур Герасимов,  зареєстрував проєкт постанови №5600/П про скасування рішення  ВРУ від 30.11.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600 від 02.06.2021).

А 1 та 2 грудня з'явилося ще 22 проєктів про скасування рішення ВРУ  прийняття проєкту № 5600. Автори більшості з них народні депутати від політичної партії "Європейська Солідарність".

Як зазначається у пояснювальних записках до проєктів, ухвалення проєкту № 5600 відбулося із грубими порушеннями вимог Регламенту Верховної Ради України, статі 45, яка передбачає, порядок голосування пропозицій і поправок на пленарному засіданні ВРУ.

Але поки не буде розглянуто проєкти постанов, ані спікер ВРУ, ані Президент не зможуть підписати законопроєкт №5600.

Чекаємо далі...

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»