• Посилання скопійовано

Форми ПН та РК до неї оновлять. ДФС оприлюднила проект наказу Мінфіну

Прийняття цього наказу, зокрема, врегулює питання щодо реєстрації платниками ПДВ в ЄРПН «зайво» складених податкових накладних та РК до них

Форми ПН та РК до неї оновлять. ДФС оприлюднила проект наказу Мінфіну

29 травня 2018 року ДФСУ на своєму офіційному сайті оприлюднили проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307» (завантажити).

Прийняття цього наказу врегулює питання щодо реєстрації платниками ПДВ в ЄРПН «зайво» складених податкових накладних (наприклад, двох і більше податкових накладних, складених на одну операцію з постачання товарів/послуг) та складання і реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування до них.

Разом з тим проектом наказу передбачено:

1) затвердження у новій редакції форми податкової накладної (завантажити) та розрахунку коригування (завантажити);

2) внесення змін до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого Наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. №1307, зокрема:

  • складання зведеної податкової накладної в частині зазначення коду однієї з ознак у графі „Зведена податкова накладна” (замість помітки „Х”);
  • складання податкової накладної за щоденними підсумками;
  • складання розрахунку коригування у разі допущення помилки в реквізитах заголовної частини податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН, які не заважають ідентифікувати здійснену операцію.

Завантажити проект змін до Порядку можна тут>>

Докладно про усі зміни читайте в аналітиці від редакції>>

Планується, що цей наказ набере чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можна надсилати протягом одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника:

поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної та нормотворчої роботи;

електронну – m.temruk@sfs.gov.ua

***

ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

  • Проект наказу Міністерства фінансів України „Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307” (Завантажити)
  • Порівняльна таблиця до Порядку заповнення податкової накладної (Завантажити)
  • Зміни до Порядку заповнення податкової накладної (Завантажити)
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту наказу Міністерства фінансів України „Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307” (Завантажити)
  • ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту наказу Міністерства фінансів України „Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307” (Завантажити)
  • Проект податкової накладної (Завантажити)
  • Проект розрахунку коригування (Завантажити)

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»