• Посилання скопійовано

«Єдиноподатник» може замінити працівницю, яка пішла у декретну відпустку

Я, приватний підприємець, належу до 2-ї групи платників єдиного податку. У мене працюють 10 найманих працівників, але одна працівниця перебуває у декретній відпустці. Чи можу я на її місце взяти іншого працівника, щоб не змінювати групу?

Так, можете, оскільки з 2012 р. передбачено, що при розрахунку загальної кількості осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку — фізособою, не враховуються наймані працівники, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами та у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею передбаченого законодавством віку.

Завідувач сектору оподаткування фізичних осіб Краснопільського відділення Сумської МДПІ Ольга Моцна

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»