• Посилання скопійовано

Платник єдиного податку іде у декретну відпустку

Відповідно до пункту 295.5 статті 295 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Фізична особа — підприємець, яка планує іти у декретну відпустку, має право відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування та оподатковувати свої доходи на загальній системі оподаткування.

Відмова від спрощеної системи оподаткування здійснюється в порядку, визначеному підпунктами 298.2.1 ? 298.2.3 статті 298 Кодексу.

Для відмови від застосування спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу ДПС заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, форму якої затверджено наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 р. №1675.

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом (за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу з єдиного податку та/або інших податків і зборів, які платники єдиного податку сплачують відповідно до вимог чинного податкового законодавства).

З 1-го числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому платник єдиного податку подав відповідну заяву з відміткою про відмову від спрощеної системи оподаткування, вважається, що суб’єкт господарювання здійснив перехід на сплату інших податків і зборів.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»